Лиз Гонт Грифиндорка
Брой мнения : 132 Join date : 09.04.2009 Age : 27 Местожителство : There in Hoguarts :)
| Заглавие: Втори урок Съб Май 23, 2009 1:54 pm | |
| Вратата нва кабинета се отвори и всички извърнаха глави към учителката , която туко що беше влязла.Тя се представи на учениците& -Здравейте , аз съм госпожица Оливия Паркър и съм вашата нова учителка по Билкология! Ето го и уроказа днес:Магическите билки и използването им. По света има много магически билки –в този раздел ние ще се запознаем с билките , които растат на българска земя. Малко хора знаят , че в България има много магически разсения .Някой от тях са познати на магьосниците от векове , но запазени в дълбока тайна.Билките имат много близка енергетика до тази на човека . Разбира се само да откъснеш билка не е достатъчно за да се възползваш от енергията й .Техниката на работа с магически билки в миналото от поколение не поколение децата се учат от бабите или дядовците си.По време на учението детето се представя на билката(подобно на сприятеляване) за да може тя да му помага , а не да му вреди.Тук държа да спомена , че някой билки могат да имат както и полезно , така и вредно влияние.За да изучавате билкология трябва да почувствате енергията на билката и как да накарате и нея да почувства вашата енергия.Така , че не ви приканвам да се заигравате с магическите билки без да сте подготвени за това , защото можете сериозно да си навредите. Това е накратко за магическите билки, сега ще ви запозная с някой от тях:Разковничето е споменавано в много етнографски изследвания за една от най-тайните магически билки в българското магьосничество. За чудодейни свойства на тази билка има множество предания. Според легендите много трудно може да бъде открита и само костенурка знае, къде расте. Преданията гласят също, че таралеж захлупен под паничка може да намери тази билка. Когато паничката се докосне до билката тя се обръща сама и освобождава таралежа. Смята се, че може да събори каменен зид, да извади заровено в земята имане, да отвори заключена врата. Тази билка има способността да носи любов, щастие и късмет на всеки, който я притежава. Тя отваря заключени врати, носи реализация на всички нива в живота, с нея може да бъде отворена заключена врата, да се събори каменен зид или да се накара да излезе от земята заровено имане. Привлича височайши покровители и дава възможност за постигане на мечти. Билката трябва да се пази от пречупване, защото иначе губи магическата си сила.За домашно искам да ми напишете какви са магическите сели на разковничето и как човек може да го намери. Също искам накратко да ми обясните какво е нужно да направим преди работа с магически билки. | |
|